RESTAURACJA MARKUS MARIAN OBLONG realizuje przedsięwzięcie rozszerzenie działalności restauracji Markus w Kolonowskiem w województwie opolskim poprzez uruchomienie nowych produktów i cyfryzacja systemu rejestracji gości do pokoi noclegowych – region 4.
Celami przedsięwzięcia jest zwiększenie odporności firmy na sytuacje kryzysowe przez rozszerzenie prowadzonej działalności o trzy nowe produkty w ramach wiodącej podstawowej działalności i jedną nową usługę w oparciu o cyfryzację sposobu rejestracji gości w pokojach noclegowych.
Wnioskodawca chce rozwijać ofertę restauracji o wyroby własne, wytwarzane przez restaurację. Jednocześnie słabością restauracji jest brak oferty dla klientów, którzy nie maja ochoty na obiad, ale odwiedzają wnioskodawcę ze względu na piękny ogród a rodzice z dziećmi ze względu na mini-zoo. Dla tych osób wnioskodawca chce stworzyć w ramach restauracji najwyższej jakości lodziarnię, oferującą własne lody, oraz najwyższej jakości cukiernię oferującą własne ciasta i torty i inne słodkie przysmaki. Taka inwestycja w znaczący sposób powiększy grono klientów, znacząco podniesie możliwości tworzenia rezerwy finansowej na wypadek ewentualnych sytuacji kryzysowych. Trzecim nowym produktem będą nowe dania z wołowiny sezonowanej przez restaurację, to wykwintne steki, gulasz czy boeuf bourguignon.
Jak dotąd restauracja nie posiada w ofercie dań specjalnych, dedykowanych klientom zamożniejszym lub po prostu „na specjalne okazje”. Czwartym elementem, które uniezależni w pewnym stopniu wnioskodawcę od „lock – downów’ ale też zwiększy bazę klientów pokoi noclegowych jest cyfryzacja rejestracji. Urządzenie pozwalające na rejestrację w pokoju za pomocą zdalnego systemu samoobsługowego pozwoli przyjmować gości bez kontaktu personalnego z pracownikiem recepcji. Co więcej goście będą mogli przyjeżdżać o każdej porze doby, gdyż system rejestracji pozwoli im zameldować się, zapłacić i skorzystać z pokoju bez udziału personelu.
Dofinansowanie z UE:
419 939,98 zł